Σελίδες

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

2. Η αμερικανική επανάσταση

ω


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1 ΚΑΙ 2
http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/istoria/ask.Istorias/c/1a.htm

Στην επιθυμία των μαθητών μου να φωτιστεί καλύτερα ο διαχωρισμός βορρά - νότου στις Η.Π.Α. προτείνω να συμβουλευτούν μια επόμενη ενότητα του μαθήματος για τον εμφύλιο:
Ε Ν Ο Τ Η Τ Α 16
Εξελίξεις στην αμερικανική ήπειρο, στην Κίνα και στην Ιαπωνία

ΔΕΙΤΕ/ ΑΚΟΥΣΤΕ: 

The Patriot (2000)



Και επίσης για τη σύγχρονη εποχή την ταινία του Κώστα Γαβρά:
Το στίγμα της προδοσίας / Betrayed
Μυθοπλασία, ΗΠΑ, 1988, έγχρ., 127 λεπτά
Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς Ι Σενάριο: Joe Eszterhas Ι Διεύθυνση φωτογραφίας: Patrick Blossier Ι Μουσική: Bill Conti Ι Ηθοποιοί: Debra Winger, Tom Berenger, John Heard, Betsy Blair Ι Παραγωγή: Winkler Films, CST Telecommunications
Μια μυστική πράκτορας του FBI, προκειμένου να ερευνήσει την δολοφονία ενός αριστερού τηλεοπτικού παρουσιαστή, διεισδύσει κρυφά σε μια αγροτική οικογένεια, ο πατέρας της οποίας εμπλέκεται σε μια ακραία ρατσιστική οργάνωση. Το επαγγελματικό καθήκον και η εμπιστοσύνη θα κλονιστούν όταν οι δυο τους αναπτύξουν ερωτική σχέση.



Εισβολή στο Καπιτώλιο: Καρέ - καρέ η μέρα που δοκίμασε την αμερικανική δημοκρατία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



3 σχόλια:

  1. αυτο το σαιτ ειναι πολυ καλο με βοηθησε παρα πολυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το κράτος των ΗΠΑ είναι ένα δημοκρατικό κράτος" ΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Είσαστε για τα μπάζα! Διαβάστε τι θα πει republic αγράμματοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κράτος των ΗΠΑ ως νεότευκτο κράτος στα τέλη του 18ου αιώνα επέλεξε να διαφοροποιηθεί από το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας που επικρατούσε στην Ευρώπη ή έστω της συνταγματικής μοναρχίας στην περίπτωση της Βρετανίας. Για τον όρο Δημοκρατία ως κληρονομιά της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας και τη διαφοροποίησή του από το Ρωμαϊκό πολίτευμα της Republic δες εδώ: http://democracyreborn.org/?p=177

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο/η είπε...